Entrevistem al nostre alcaldable per Cambrils, Oliver Klein. Afegida el 28/04/2015

Entrevistem al nostre alcaldable per Cambrils, Oliver Klein, amb la finalitat de respondre a les preguntes que es fa una gran majoria de ciutadans de la nostra localitat.

Aquestes preguntes s'han tret de mitjans informatius locals com La Revista Cambrils, on s'han publicat diverses notícies sobre NMC i/o Oliver Klein, i des de l'anonimat que dóna una pantalla d'ordinador, alguns es dediquen a fer política de guerrilla, llançant comentaris amb la simple intenció de danyar la imatge del partit, uns altres, tan solament es fan preguntes de les quals esperen tenir resposta.

Aquesta entrevista va dirigida a desmentir els comentaris dels primers i a respondre als quals realment els interessa la política, i sobretot, els preocupa el futur Cambrils.

- Com porta l'ascens en les enquestes i ser el líder del partit del que més es parla a Cambrils?

És veritat que les darreres enquestes i l'opinió del carrer ens donen uns resultants molt favorables. Doncs tinc l'orgull en positiu de creure que hem fet les coses bé i que ara arriba l'hora de recollir-ne els resultats.


- Molta gent a Cambrils s'està interessant per l'NMC - Nou Moviment Ciutadà, però té dubtes sobre la seva ideologia.

Sempre repetim que les millors propostes per Cambrils, vinguin d'on vinguin, i si són recolzades per una majoria dels cambrilencs, seran analitzades per l'NMC i en el seu futur govern les portarem a terme independentment dels prejudicis clàssics ideològics.


- Personalment com es definiria vostè com a persona?

Sempre dic que sóc un ésser bàsicament social. Em preocupa i m'ocupa el que li passa a les persones, i és per això que tinc molta empatia, escolto i aprenc de tots aquells amb els que m'envolto i observo.


- NMC està experimentant un gran acolliment. Tem que s'integrin oportunistes? Coneix bé a tots els seus regidors?

Des del principi hem tingut un sistema que sap obrir les portes de la nostra organització a qualsevol ciutadà cambrilenc que hi sigui interessat, al mateix temps que observem si el compromís de la persona en qüestió és real o només parcialment interessat; llavors quan arriba el moment de decidir continuar o fer-se membre hi ha qui segueix de forma entusiasta, o hi ha qui tira la tovallola, fins al dia d'avui que comptem amb el millor equip humà que mai s'ha presentat a unes eleccions locals a Cabmrils. No només conec bé als nostres regidors, també crec conèixer bastant a fons a tots els nostres militants. D'igual forma crec que ells em coneixen prou bé a mi mateix.

 

- Suposo que l'estirada del seu partit serà vostè, Oliver Klein, o la marca, NMC, perquè la majoria dels candidats del NMC són desconeguts.

És veritat que a mi em coneix molta gent, però no estic d'acord en l'afirmació de què els altres candidats del NMC són desconeguts, ja que són persones que han destacat pel seu vincle amb associacions del municipi, que participen a la vida social dels seus barris, i que opinen públicament sobre el que pot fer millorar Cambrils. Sobre les sigles NMC ara per ara sé que són ben reconegudes arreu.

 

- Tem que els rumors sobre el seu èxit siguin una bombolla i no es tradueixin després en vots o està convençut que seran una força política important a Cambrils els anys vinents?

Tota la nostra feina feta al llarg dels darrers anys ha estat amb l'objectiu únic d'arribar al govern de Cambrils i poder portar a terme les nostres propostes. L'NMC ha madurat cada dia que ha passat i hi és per quedar-se durant molt temps. No hem anat més de pressa del que calia, ho hem reflexionat molt tot, i ara sabem que ha arribat el nostre moment clau, i en som molt conscients.

 

- Es definirien propers a PODEMOS? Què tenen en comú i què els diferencia?

Hi ha partits que s'han creat més tard que nosaltres mateixos fa quatre anys i que opten al igual que l'NMC per un canvi radical en la forma de fer política, però sempre hem de recordar que nosaltres vam ser pioners. D'altra banda, a Podemos i a altres els hi manca una cosa molt important que nosaltres tenim des dels nostres inicis, i és fer política des de baix, des del municipi i des de les administracions més properes al ciutadà. Encara que sigui a l'oposició nosaltres ja hem pogut demostrar moltes coses del nostre tarannà i no només ens hem quedat en les paraules i les promeses.

 

- Vist el panorama electoral a Cambrils sembla que seran necessaris els pactes després de les eleccions del 24 de Maig. Amb qui estaria disposat a pactar?

Aquesta vegada el nostre objectiu és guanyar les eleccions i tenir el marge suficient avantatja amb la resta de partits per poder prendre les decisions amb autonomia i llibertat segons el nostre criteri. En el cas de no arribar a la majoria i plantejar-se pactes només els podríem entendre amb aquells que opten per una nova manera de fer política i als quals la ciutadania hagi premiat, i no castigat, en el seu veredicte del proper 24 de Maig.

 

- Quines línies vermelles es marquen vostès per pactar amb altres partits?

Nosaltres voldrem l'Alcaldia, i també les Regidories importants pel bon rumb general del municipi a les quals s'han deixat de prendre decisions o se n'ha pres de dolentes en els darrers anys. Volem portar el timó del vaixell i no tenim vocació de comparsa.

 

- Hi ha un acostament per part dels empresaris de Cambrils?

L'NMC està tant al costat dels empresaris com dels treballadors, que tinguin com a objectiu principal el progrés de la ciutat. Només hi ha una manera d'aconseguir objectius ambiciosos, i és amb il·lusió, ambició i comptant amb tot aquell que tingui alguna cosa a dir, i aquest és un dels casos. No ens quedem mai amb una cara de la moneda.

 

- Molts es pregunten si vostè està a favor de l'independentisme, prendrà vostè la decisió o deixarà que el poble de Cambrils triï?

Jo no sóc al NMC, i l'NMC no ha estat creat, per influir sobre la decisió dels nostres ciutadans sobre la futura relació territorial entre l'Estat Espanyol i Catalunya. Aquesta qüestió s'ha de decidir al Parlament de Catalunya i segurament hi tindrà alguna cosa a veure les properes Eleccions Autonòmiques del Setembre. Ara al Maig cal votar Alcalde i Regidors que gestionin el millor possible la ciutat; després al Setembre nosaltres animarem als nostres militants i simpatitzants que votin el que creguin convenient, amb llibertat, sense exercir la disciplina de vot tradicional a la qual ens tenen acostumats els partits de sempre.

 

- Quina serà la primera mesura que prendria si fos alcalde de Cambrils?

Reunir tots els treballadors municipals i explica'ls-hi quines són les orientacions del nou govern municipal, per procurar tots remar en la mateixa direcció. Les instruccions han de ser sempre clares i crear l'ambient necessari per extreure la major eficiència i eficàcia de la maquinària que ens trobarem entre les mans.

 

- L'NMC fa un exercici de transparència, digui quant cobra al mes i si rep un sou del partit.

Com a Regidor a l'oposició he cobrat uns 700 Euros mensuals aproximadament, i no rebo cap sou del partit ni l'acceptaria, la nostra organització l'hem fet cada dia més gran amb les aportacions personals de tots els militants i simpatitzants. En el futur el nostre Codi Ètic i Estatuts marquen els límits de percepcions monetàries que poden obtenir els nostres càrrecs electes i exemplarment ho complirem.

 

- Què creu que passarà Cambrils en les eleccions del 24 de Maig?

Que l'NMC entrarà al Govern de Cambrils, si potser amb l'Alcaldia per davant, i que ens tocarà, encara més ara, fer un discurs de màxima responsabilitat en la nostra feina a base de treball, treball i més treball.

« TORNAR

Compartir en...