8 de Març: Celebrem el Dia de la Dona

Hi ha més dones que homes a l’atur, i quan aquestes treballen en gairebé tots els casos resulten ser les pitjors pagades.

El model patriarcal de societat, en ple segle XXI, encara es deu en gran part per causes educacionals de base, pel qual hem de reconèixer que manca encara molt per fer.

D’altra banda, està clar que la violència de gènere és més evident vers la dona a causa de la ideologia masclista.

El model patriarcal de societat, en ple segle XXI, encara es deu en gran part per causes educacionals de base, pel qual hem de reconèixer que manca encara molt per fer i cal seguir treballant sobretot amb nenes i nens, noies, i nois, adolescents i joves en general, per assegurar-nos un millor comportament de les generacions futures.

Tant la dona com l’home, com qualsevol ésser humà, ha de néixer lliure i ha de desenvolupar el seu sentit crític per tal d’eliminar qualsevol tipus d’esclavitud i dependència, entre les quals el fenomen de la submissió i la violència domèstica resulten esdevenir la seva pitjor expressió.

Per tot això, el Nou Moviment Ciutadà per Cambrils (NMC) s’adhereix al reclam i a la petició d’assoliment en el nivell pràctic de tots els drets que la dona ja té a nivell jurídic formal.

Més que declaracions polítiques i institucionals, el que cal a partir d’avui mateix amb urgència és concentrar els esforços i posar-nos mans a l’obra definitivament en fer possible dur a terme l’equiparació real en drets de les nostres dones.

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*