Avançar plegats mirant un futur esperançador.

L’estudi del passat de la nostra ciutat és un dels actius immaterials més importants que tenim. Però la història, com la pròpia ciutat, no són uns conceptes abstractes ni sorgeixen del no res, sinó que són realitats que les construïm les mateixes persones. Som on som perquè, dia rere dia, i any rere any, els cambrilencs i cambrilenques, de totes les èpoques, han donat el millor de les seves vides i de les seves capacitats per arribar-hi. Molts d’ells tenen noms i cognoms, ja populars i reconeguts, mentre d’altres, malauradament, han passat desapercebuts malgrat haver contribuït de manera important i decisiva a la construcció d’un futur millor per a Cambrils.

Des de les reflexions setmanals que fem al Nou Moviment Ciutadà per Cambrils (NMC), podem recordar, i reconèixer avui públicament aquelles persones que han estat ja distingides a nivell municipal en els darrers anys com poden ser en Josep Salceda, Joan Pedrell, Josep Lluís Savall, Anton Mendoza, Lluís Recasens, Josep Maria Recasens, Ramon Ortiga, Josep Maria Vallés, Ivan Cervantes, Mario Trelles,  Victòria Ortega, Encarna Moreno, Jordi Font o Pere Mestres, en disciplines tan diferents com poden ser la cultura, la gastronomia, la filologia, les tradicions, el periodisme local, la medicina, l’associacionisme, el cooperativisme o l’esport; de la mateixa manera que podem fer amb les entitats des de les quals s’ha dinamitzat i modernitzat la nostra població, com són el Col.legi Joan Ardèvol, Mans Unides, la Revista Cambrils, les Germanes Vedruna, el col.lectiu de Remendadores del Port, Càritas o el Club Nàutic de Cambrils.

En qualsevol cas, qui està destinat a governar la cosa i l’interès públic d’una ciutat ha de conèixer millor que qualsevol altre ciutadà el significat de la transcendència col.lectiva per tots nosaltres de les iniciatives particulars de molts cambrilencs i cambrilenques, tant a nivell individual com a part de la societat civil del nostre municipi.

És per això que des del NMC creiem fermament que el proper govern municipal que surti de les eleccions del proper 24 de maig ha d’estar preparat per retornar de nou gran part del protagonisme als ciutadans del carrer que volen aportar la seva contribució a un Cambrils millor i ple d’esperança. S’han d’invertir doncs molt esforços en parlar i escoltar tots els nostres veïns i recórrer tots els nostres barris, perquè l’empatia ha de ser amb tots i cadascun dels habitants del nostre municipi, així com tot i cadascun dels seus racons i indrets que s’hi localitzin. Tots són, tots som importants, i hi hem de comptar, ser còmplices i interrelacionar-nos.

Els temps han canviat molt en els darrers anys i mesos, malgrat que alguns que s’hagin dedicat a la política d’una forma equivocada i la majoria de partits polítics no ho vulguin veure. Estar a prop de la ciutadania, ser els portaveus de les seves demandes, sortir a l’espai públic a compartir i enraonar amb les persones sobre les possibles solucions a la nostra situació actual, ha de ser el centre de tota la nostra acció com a organització política que es deu només a Cambrils.

Amb tot el dit és que des del NMC no deixem de convidar a tots els cambrilencs i cambrilenques a creure en aquesta política de proximitat que els hi proposem, a participar en la construcció d’una nova època en la que l’actuació del govern municipal no hagi de venir, mai més, condicionada per pactes egoistes i anti-natura, o interessos partidistes i externs. Així doncs, la proposta del NMC és deixar enrere un estil de governar basat en conxorxes de despatx que s’han demostrat inútils per Cambrils, i volem convidar tothom a avançar plegats definitivament mirant cap a un horitzó millor. Recordem que fa gairebé quatre anys hi va haver un canvi de noms només aparent al govern de Cambrils que, d’altra banda, sembla haver servit per ben poc. Ara el 2015 toca el canvi real. Els homes i dones del NMC estem preparats per liderar-lo

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*