Es donen a conèixer les propostes per posar en Moviment la zona de la Vila

La presentació de les accions que l’NMC ha previst executar durant el proper mandat destinades a la zona de la Vila ja es coneixen a fons després de l’acte realitzat aquest dijous. El cap de llista del partit independent, Oliver Klein, acompanyat d’altres membres de la llista, ha estat el responsable de detallar cadascuna de les principals propostes.

Trasllat de l’Escola de Música

L’NMC proposa alliberar el Passeig d’Albert i donar-li una imatge diferent a l’actual traslladant l’Escola Municipal de Música fins al Centre Cultural del carrer Sant Plàcid. Així, segons Oliver Klein, es dignificarien aquest servei portant les seves dependències a un espai que compleix els requisits d’espai per a les aules i que només caldria que se sotmetés a una actuació d’insonorització. Part dels barracots contigus a l’actual seu de l’Escola Municipal, ara utilitzats per la Brigada, es podrien enderrocar o alliberar, de manera que la Brigada traslladés al seu material a una zona com el polígon, i les dependències que ara ocupa l’Escola es podrien destinar a un ús cívic i social. 

Compra del Celler de la Cooperativa

La segona proposta de l’NMC, ja coneguda perquè s’havia presentat en part anteriorment, és la de comprar l’edifici del Celler de la Cooperativa per transformar-lo en un Centre de Recercai d’Interpretació Alimentari,especialitzat amb l’oli de qualitat, passant a formar part estratègica de la Regió del Coneixement de la Catalunya Sud liderada per la Universitat Rovira i Virgili (URV). Com a novetat, Klein ha avançat que ja s’han mantingut converses amb els propietaris de l’immoble i se’ls ha fet saber la intenció de comprar-lo si arriba el moment. 

Arreglar Cambrils des del petit detall

La microgestió és una de les apostes de l’NMC per al proper mandat perquè es proposa la creació d’una Brigada d’Intervenció Ràpida destinada únicament a arranjar tots els petits desperfectes i mancances que hi hagi als espais municipals i mobiliari urbà, fent servir un servei de triatge que determini quines obres tenen prioritat i que, en general, permetin tenir el municipi endreçat, net i ordenat. 

Òbviament, ajudaria molt una altra proposta que contempla el programa electoral de l’NMC i que és la de reforçar el paper de la policia de proximitat per als barris amb la funció de prevenir actes vandàlics i escoltar als veïns de cada zona. 

El comerç i la seva idiosincràsia personal

L’aposta pel comerç és un dels punts forts del Nou Moviment Ciutadà per Cambrils. La principal proposta passa per impulsar el comerç local revisant els requisits tècnics urbanístics que siguin necessaris en cada cas concret per a la concessió de llicències. Això significa que és té molt en compte la diversitat de comerç que té el municipi de Cambrils i que s’aposta per incentivar a l’obertura de més botigues, lluitar la defensa de les que ja hi ha obertes i per treballar per la particularitat de cada zona. El nucli de la vila, per exemple, té desenes de comerços que són dins del perímetre de l’antiga muralla medieval i aquest element singular s’ha de potenciar. Cada comerç és un cas particular i, com ha deixat clar Oliver Klein, mereix un tractament específic. 

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*