Es presenten les propostes per fer un gir a l’estancament de la zona del Port

El programa electoral de l’NMC és extens en propostes i ple de realitats que han de fer canviar Cambrils per posar la ciutat en moviment. La presentació de les actuacions més urgents a realitzar a la zona del Port, acte celebrat aquest dilluns al Centre Cívic Les Basses, és un clar exemple de la visió que el nostre partit té per millorar el municipi. Oliver Klein, alcaldable de l’NMC, ha estat l’encarregat de donar a conèixer cadascuna de les propostes. 

Remodelació de la Rambla Jaume I

L’NMC proposar dur a terme una intensa remodelació de la Rambla Jaume I urbanitzant la seva superfície, executada en fases per evitar les molèsties, que es complementaria amb la peatonalització parcial del carrer Pau Casals. L’objectiu de la proposta és, com explica Oliver Klein, convidar a la gent a no quedar-se només a primera línia del Port per passejar i aconseguir que vagin a aquesta segona línia que, fetes les obres, seria del tot competitiva i amb atractiu suficient per seduir als vianants. Una vorera més ample, bancs més còmodes i la reconversió de la Rambla Jaume I en un bulevard comercial, sempre tenint el consens dels veïns i comerços de la zona que podrien tenir accés rodat per aquest espai, donarien l’atractiu comentat. A més, apuntava Klein, els carrers Roger de Flor i Juan Sebastian Elcano, es convertirien en espai principal i deixarien de ser secundaris amb aquesta obra de Jaume I on també caldria construir un col·lector d’aigües. 

Obrir la façana marítima fins el Pi Rodó

La segona proposta presentada per l’NMC passa per l’obertura de la façana marítima, sempre pel costat de muntanya, en el tram que va des del Club Nàutic i fins el Pi Rodó. La formació independent és conscient que no es pot arreglar a fons tota l’avinguda de la Diputació, però proposa arreglar el tram de frontal marítim esmentat. Això permetria també donar uns nous usos a les platges actualitzant les guinguetes i la millora de la vorera de la zona muntanya. 

Oliver Klein considera que “si els qui són responsables de la part pública fem la reforma, els qui tenen la part privada també faran millores i aconseguirem el canvi que proposem”

Millora de l’oferta de Turisme Familiar i d’Oci

La creació de la “Ciutat dels Nens” és la tercera proposta explicada per l’NMC. En aquest cas, parlem de la generació d’una oferta complementària a l’oci que tenen els nens. El projecte en qüestió es faria amb inversió privada i sempre mitjançant un concurs públic. El medi ambient i la cultura marítima haurien de ser els fils argumentals d’aquest espai d’oci que es podria construir, com explicava Oliver Klein, a una zona com la dels Esquirols. La Ciutat dels Nens, com a complex lúdic, abastiria les necessitats d’oci dels més joves durant tot l’any i seria un atractiu més per al turisme que arriba a Cambrils

El futur del Teatre Auditori

Un dels elements constructius més polèmics dels últims anys a Cambrils, el Teatre Auditori, no ha passat desapercebut per l’NMC. Els responsables del partit han avançat que fa molt temps que s’estan reunint amb inversors privats que estarien disposat a gestionar l’ús d’aquest espai un cop s’enllestissin les obres, amb la garantia –clàusula al contracte- que aquest equipament cultural tindria també usos municipals per part de l’ajuntament i les entitats que ho sol·licitessin. Complementar la vesant del Palau de Congressos, faria encara més atractiu el projecte i la proposta en general. 

Altres mancances

La roda de premsa realitzada per l’alcaldable de l’NMC, Oliver Klein, ha comptat amb l’assistència dels tres següents integrants de la llista: Enric Daza (2), Natàlia Pleguezuelos (3) i Antonio Martínez (4). Entre altres temes tractats, hi ha les obres de la Plaça del Pòsit i en aquest sentit, s’ha remarcat que el Nou Moviment Ciutadà per Cambrils ha fet una oposició constructiva en aquest sentit i que es poden esperar fins al mes de setembre per saber si es produeix la reactivació de la construcció de l’hotel tal i com s’ha garantit.

#GentEnMoviment #TuFasCambrils #CambrilsEnMoviment

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*