Inacció i deixadesa del govern cambrilenc.

Passats més de cinc mesos de la constitució del govern municipal, ja comença a quedar clar el que ens espera aquest mandat. El futur de Cambrils està en mans d’un equip de govern majoritari numèricament però demostra una profunda debilitat derivada del seu propi origen. Un govern format per quatre partits, ERC, CDC, UDC i PSC, on cadascun, a la seva manera, s’ha venut l’ànima al diable a canvi de tapar errors del passat o de guanyar temps de cara un futur que alguns albiren només en clau personalista. I això és tant evident que les seves portaveus respectives ni tan sols es posen vermelles quan expressen, sense miraments, que hem de veure què passarà a les properes eleccions del 20-D per decidir cap on anar.

Ja he repetit més d’una vegada que aquest govern de la nostra ciutat obeeix, únicament, a interessos i equilibris de poder.

A un PSC que encara no ha tocat fons, ara se li afegeix una CDC que està en procés de dissolució i que ni tant sols sap amb quines sigles es presentarà a les properes eleccions estatals, juntament amb la quota del seu antic aliat UDC que es manté en el càrrec sense dir ni fer res destacable. Mentrestant, sembla que aquests li estiguin fent el caldo gros a l’alcaldessa d’ERC, que espera, també reposada i sense dir ni piu, a veure com bufen els vents.

Aquesta situació podria ser l’argument d’alguna sèrie televisiva d’èxit d’aquestes basades en jocs d’intrigues i conspiracions per assolir o mantenir el poder. Però no és així. És la realitat quotidiana del govern de Cambrils i el que està en joc és el benestar del dia a dia de milers de cambrilencs i cambrilenques que veuen com passa el temps mentre el govern i, també, alguns partits de l’oposició,  s’entretenen en baralles estèrils per col·locar més banderes que ningú, per veure qui somriu més davant de la premsa o qui la diu més grossa en els plenaris. La pregunta és òbvia: qui vetlla llavors pels interessos dels habitants de la nostra població?.


No hi ha cap mena de dubte que la inacció, l’apatia, la deixadesa, la indiferència i la ineficàcia s’han apoderat d’aquest equip de govern. És un govern feble, poc cohesionat i que ni té full de ruta, ni pla de govern, ni projectes de cap tipus damunt de la taula. El resultat dels seus cinc mesos de gestió es podria resumir, senzillament, en un àlbum de fotos continuista amb el passat.

Des del NMC doncs seguim apel·lant a la responsabilitat de tots els partits que conformen el consistori cambrilenc. Ara més que mai, és el moment del seny i la maduresa. Els hi demanem que deixin de pensar només en els seus interessos partidistes i recordin que la seva raó de ser és la de treballar i dedicar hores i esforços a millorar Cambrils.

Que se’ls hi paga a alguns d’ells una dedicació exclusiva perquè prenguin decisions, perquè en comptes d’amagar-se als despatxos surtin al carrer i escoltin la ciutadania, perquè donin explicacions del què fan i perquè ho fan,  perquè practiquin la transparència, perquè facin propostes, perquè no s’aïllin de la realitat, perquè siguin sensibles a les demandes de les entitats, associacions i col·lectius diversos que requereixen suport institucional.
Cambrils té reptes de futur molt importants, i sembla que l’equip de govern o bé els desconeix o no té pressa per entomar-los. 

Per això, els regidors i regidores del NMC estem fent una oposició constructiva, positiva i dialogant, per veure si podem fer-los obrir els ulls i despertar del seu ensopiment. Però, a la vegada, pretenem ser, i seguirem sent, persistents i rigorosos. Continuarem amb el nostre estil de fer política municipal a peu de carrer, la única política que és clara, transparent i útil per donar resposta a les necessitats de tots els cambrilencs.

Nosaltres no juguem al joc de les cadires. La nostra única raó de ser és la de treballar per millorar la nostra ciutat.

Per això som independents i no estem sotmesos a les consignes ni les ordres de cap “aparell” de Barcelona o Madrid.

En definitiva, avui en dia som els únics que treballem per Cambrils, des de Cambrils i com únic objectiu Cambrils. I així ho continuarem fent.

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*