NMC: fidels als nostres principis.

Amb una foto que reflectia una encaixada de mans entre les caps de llista, per cert molt rialleres, d’ERC, el que era abans CIU i el que queda del PSC, el passat 28 de maig els cambrilencs i cambrilenques coneixíem que els propers anys tindrem un govern tripartit. Des de llavors, i ja han passat cent dies, només hem vist més fotos rialleres però cap proposta, cap mesura, cap projecte, cap decisió. Tornen a reproduir els comportaments del mandat passat amb algun petit canvi de cares: ara el convidat de pedra és el PSC i l’alcaldessa és d’ERC.

Durant el passat mandat vaig insistir molt en que Cambrils necessitava un canvi radical de formes i de fons a l’hora de fer política municipal. Els electors ens van donar la raó i així ho van reflectir amb els seus vots, enviant al racó de pensar als socialistes i situant els convergents en un empat tècnic amb el Nou Moviment Ciutadà per Cambrils (NMC). L’NMC ha crescut un 36%, mentre CIU ha perdut el 24% de vots i PSC ha perdut el 45% de vots, la meitat de la seva representació. Per unes hores, vaig creure que la voluntat unívoca expressada pels electors seria respectada. Al final, però, el vell estil de fer política, els interessos partidistes i els pactes difícilment comprensibles que no tenen en compte la voluntat dels votants, van entrar en acció i van configurar una altra majoria de govern per aquest mandat. Una vegada més, Cambrils queda en segon pla i els integrants d’aquest quadripartit difícil d’entendre, format per ERC, CDC, UDC i PSC, anteposen els seus projectes personals i els de les seves formacions als interessos generals dels cambrilencs.

Està clar, doncs, que aquests vells partits que integren el govern municipal continuen estant més preocupats per salvar el crèdit de les seves organitzacions obsoletes que pel futur de la nostra ciutat. Obsessionats en mantenir sous, prebendes, privilegis, càrrecs i quotes de poder s’han oblidat que tenen l’obligació de governar buscant el benefici i el benestar dels cambrilencs i cambrilenques, i encara avui estant al mes de setembre, en retornar tots a les nostres respectives activitats escolars i professionals, després de vacances, ells no han començat a treballar.
Doncs per controlar aquest despropòsit està l’NMC. Des de l’NMC tenim un programa per canviar Cambrils a millor, per recuperar la confiança ciutadana en la política municipal, sense necessitat de fotos rialleres, sense cridar, sense mentir i sense promeses impossibles. Durant aquest mandat continuarem defensant en cada plenari els nostres plantejaments, amb diàleg i responsabilitat però també amb fermesa i rigor. Les nostres propostes abordaran, sense complexes, tots els temes rellevants per a Cambrils i ho farem prioritzant sempre l’interès general. Aquesta és la gran diferència de l’NMC respecte dels vells partits.

L’NMC sorgeix com una plataforma civil formada per un grup de cambrilencs i cambrilenques que l’any 2011 donem un pas endavant amb l’únic objectiu de canviar les coses per millorar la malmesa gestió municipal. Som persones provinents de tots els sectors econòmics i socials, que sabem el que és viure d’una nòmina, d’una petita empresa o d’una pensió, que sabem la dificultat de fer front a una hipoteca o al crèdit del cotxe, en definitiva gent de classe mitja i treballadora que patim la crisi com tothom i que volem contribuir a millorar Cambrils. Per poder participar en política municipal ens vam transformar en partit, però mai amb l’objectiu de repartir càrrecs i privilegis a dit com fan la resta sinó per esdevenir una palanca pel canvi que llavors necessitava de manera urgent la nostra ciutat i que ara ja és una emergència.


Per això, durant aquest quatre anys estarem al servei dels cambrilencs i cambrilenques. Som la seva veu dins un plenari amb una majoria de govern que resulta incomprensible i que ja hem pogut comprovar que a la llarga serà inoperant.
L’NMC continuarà fidel al seus principis fundacionals que ens donen raó de ser i sentit a la nostra tasca política. No desistirem en el nostre objectiu de protagonitzar un canvi real i efectiu a Cambrils

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*