Nou Moviment Ciutadà, el motor del canvi a Cambrils.

El proper diumenge 24 de maig hi haurà eleccions municipals. Dóna la coincidència que seran les desenes des del retorn de la democràcia als ajuntaments el 3 d’abril de 1979. Tot i que des de llavors han passat trenta-sis anys i tot ha canviat molt, la situació política actual manté alguns paral·lelismes amb el que passava en aquell moment.

Fins l’any 79, Cambrils era una ciutat desanimada, apagada, ensopida, endormiscada, controlada i trista, en la que els hiverns eren llarguíssims i, només amb l’arribada de l’estiu i els turistes europeus s’obria un parèntesi en el que l’ànim col·lectiu millorava. El primer ajuntament democràtic va iniciar la transformació que llavors feia falta, com així ens ho demostren les hemeroteques. En els següents mandants, els successius equips de govern van aprofitar aquell impuls inicial i van afegir-hi la seva empenta, però a un ritme cada vegada més lent. El grans partits, els tradicionals, aquells que tothom coneix i reconeix les seves sigles s’han anat fent vells amb aquest pas del temps i han esdevingut uns dinosaures que ja no tenen capacitat d’acció ni de reacció, i que estan més preocupats per la seva supervivència i la del ecosistema d’influències i poder que han fabricat que per trobar respostes als greus problemes que els cambrilencs i cambrilenques han d’afrontar diàriament. La conseqüència final d’aquest procés ha estat un greu deteriorament de la democràcia municipal i un retorn a una situació molt semblant a la del passat, com dèiem a l’inici del text.

Per tot això, a les properes eleccions municipals ens juguem molt més que el nom de la persona que presidirà el nostre ajuntament. A les properes eleccions ens juguem mantenir la respiració assistida a uns dinosaures que han esgotat el seu cicle vital o bé apostar per un canvi seré, assenyat que recuperi el temps perdut, especialment en els darrers quatre anys, i retrobi el camí del progrés per a Cambrils, a la vegada que en aquesta nova etapa es tingui en compte a tots, absolutament a tots, els cambrilencs i cambrilenques.  

Cambrils ja no pot perdre més temps. Necessita un canvi urgent i inajornable en la manera de d’entendre i d’exercir la política municipal i el NMC ha volgut representar el motor d’aquest canvi i per aquest motiu s’ha estat preparant els darrers quatre anys.

El NMC és la única formació política que pot liderar aquest canvi tranquil i a la vegada innovador ja que som els únics que no som sucursal de cap altra gran organització que ens planegi per sobre, som els únics que no seguim consignes de ningú més que dels habitants del nostre municipi, i som els únics que ens deixarem la pell lluitant per a la nostra ciutat i pel benestar i el progrés dels seus conciutadans.

Cambrils no pot perdre quatre anys més. Cambrils no pot tornar a ser l’escenari d’uns pactes contra natura com el de CIU i PP que només han servit per salvaguardar les cadires i els privilegis d’aquells que el van signar. I tampoc pot ser l’aparador en el que el PSC exhibeixi, en públic, les seves rivalitats i discrepàncies internes i malbarati la confiança d’aquells que van votar una llista que, amb el pas del temps, s’ha esmicolat.

Ara més que mai, a partir del 24 de maig la nostra ciutat necessita un nou govern dedicat, en exclusiva, a treballar de valent i que tingui com a principis indiscutibles de la seva acció el compromís, la transparència, la participació ciutadana, la dedicació, l’honestedat, els comportaments ètics, l’esforç col·lectiu, l’eficàcia i l’assumpció de responsabilitat quan toqui i fins on faci falta.

La regeneració de l’acció política a la nostra ciutat, la proximitat i la co-participació en la presa de decisions, així com la rendició constant i permanent de comptes davant els cambrilencs i cambrilenques són els pilars fonamentals de la candidatura que encapçalo, formada per homes i dones del municipi que se’n preocupen de tota la seva extensió des del Cap de Sant Pere a la Riera de Riudecanyes, i del port de Cambrils als límits rurals amb els termes de Montroig, Montbrió i Vinyols.

Per explicar-nos una vegada més ja us avanço que la campanya del NMC serà una campanya en positiu, allunyada de les avorrides desqualificacions, picabaralles i retrets que s’etziben entre ells els altres partits. Una campanya en la que parlarem de futur en comptes de debatre sobre el passat. Una campanya de proximitat, a peu de carrer, d’escoltar molt i parlar poc, lluny dels tòpics i dels sectarismes tan habituals que ens han acompanyats en els darrers anys.

L’única raó de ser del NMC és esdevenir un element de progrés i transformació de la nostra ciutat al servei dels cambrilencs i cambrilenques. L’únic pacte i l’únic contracte que hem assumit i defensat des del primer dia és amb la ciutadania. Les estratègies de despatx i les aritmètiques perverses per aconseguir majories artificials o incomprensibles no entren en la nostra visió de la realitat.

Cambrils, per garantir el seu futur, necessita un motor fort, fiable i resistent per conduir aquest canvi. El NMC és el motor del canvi que necessita Cambrils

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*