Tornem a estimar Cambrils!

Les ciutats són com les persones, el seu aspecte és el primer que es percep. Malgrat tots sabem que l’important és al interior, és evident que un aspecte atractiu dona, de primeres, millors oportunitats. Així una ciutat (o un poble o una vila) amb bon aspecte, amb una neteja acurada, amb els carrers ben il·luminats i els balcons ben guarnits es fa atractiva pels seus propis ciutadans primer i evidentment per aquells que la visiten. Els veïns d’una ciutat “guapa” se’n senten orgullosos i s’escarrassen en mantenir-la encara més bonica, més neta i més guarnida. Els visitants l’escullen pel que veuen i pel que en parlen i a la seva vegada es converteixen en grans ambaixadors dels llocs que visiten i n’expliquen les meravelles als seus amics i coneguts  dient-los “quina ciutat més bonica he visitat”.

“No podem continuar en aquesta situació! Cambrils perd lluentor, s’apaga lentament i perdrà tot vestigi de la seva bellesa”.


Cambrils ara mateix no dona una primera bona impressió. Tenim una ciutat amb grans possibilitats, que pot oferir molt a habitants i a visitants, que abraça el mar i la muntanya, amb una gran història, amb una gran gastronomia, amb comerços que havien estat referent fins i tot a ciutats més grans i properes! Però està bruta i els seus ciutadans….se n’han desenamorat!


Però  qui arriba de nou sense conèixer tot el que pot oferir, només veu el que se li presenta davant els ulls: carrers bruts, mal il·luminats, locals comercials tancats… i aquests visitants marxaran amb una mala impressió del nostre poble i quan tornin a les seves cases no en parlaran positivament.


No podem continuar en aquesta situació! Cambrils perd lluentor, s’apaga lentament i perdrà tot vestigi de la seva bellesa i ningú, en la foscor, no veurà les seves possibilitats, que són tantes i tan grans. Podem fer encara que la nostra llum no s’apagui, que agafi força. Fem que el nostre poble torni a ser el més guapo! Anem tots a una i enamorem-nos novament: exigim una neteja acurada i fem-nos responsables cadascú de mantenir-la amb petites accions del dia a dia, exigim més activitat i suport al comerç i donem suport nosaltres mateixos comprant al nostre poble, exigim més guarniment i guarnim també les nostres façanes, exigim més moviment i movem-nos tots per Cambrils. Pel nostre poble.

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*